آموزش خودرو

رادار نقطه کور خودرو و نحوه عملکرد آن

Car-blind-spot-radar-cover

در زمانی که کارل بنز اولین خودروی جهان را اختراع کرد جهش بزرگی در جهان به وجود آمد. در سال‌های بعد که کمپانی‌های عظیم خودروسازی به وجود آمد، باید سعی می‌کردند تا امنیت خودروهای خود را بالاتر ببرند و رانندگی را برای رانندگان راحت‌تر کنند؛ ازاین‌رو سعی کردند سیستم‌های جلوگیری از تصادفات یا سنسورها را افزایش دهند و یکی از این‌ها، رادار نقطه کور است.

blind-spot-radar-1

رادار نقطه کور چگونه عمل می‌کند؟

BSD یا رادار نقطه کور اولین بار توسط کمپانی ولوو اختراع شد و بر روی یکی از مدل‌ها که S80 نام داشت قرار گرفت. رادار نقطه کور برای شناسایی خودروهایی که کنار خودروی شما در حال حرکت هستند و در آینه به‌خوبی دیده نمی‌شوند طراحی شده. این سیستم از سنسورهای اولتراسونیک استفاده می‌کند (سنسورهای اولتراسونیک برای جلو و عقب خودرو نیز استفاده می‌شود).

این سنسورها با فرستادن امواج رادیویی به اطراف و با در نظر گرفتن سرعت و مدت زمان بازتاب موج‌ها، فاصله، ابعاد و جهت حرکت خودروهای کنار را می‌سنجد و طبق داده‌های به‌دست‌آمده، بر روی آینه‌های جانبی، ستون‌های A یا قسمت بالایی در به شما هشدار می‌دهد.

در برخی خودروهایی که از هدآپ دیسپلی بهره‌مندند، این اطلاعات روی شیشه جلو نمایش داده می‌شود. بعضی از خودروها نیز علاوه بر هشدار تصویری به‌صورت صوتی نیز هشدار می‌دهند. در برخی موارد نیز از طریق لرزش فرمان به شما اطلاع داده می‌شود.

blind-spot-radar-2

رادار نقطه کور فعال چیست؟

در رادار نقطه کور، خودرو فقط به شما هشدار می‌دهد و باقی کار را به خودتان می‌سپارد اما خودروهایی که مجهز به رادار نقطه کور فعال هستند، اگر پس از هشدار دادن سیستم شما عکس‌العملی نشان ندهید خودرو کنترل ترمز و فرمان را به دست می‌گیرد و شما را به مسیر درست هدایت می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید